06/10/2024
FB_IMG_1692639447486

Nogometaš iz Kolumbije, Kevin Viveros, trenutno je tržišno najvrijedniji igrač ovog sarajevskog kluba, sa vrijednošću od 750.000 eura.

Ipak, ovaj 23-godišnji krilni napadač, iako je početkom aktuelne sezone najavljen kao veliko pojačanje, čini se da je postao “prekobrojni” stranac u redovima FK Sarajevo.

Naime, ovaj Kolumbijac već treću utakmicu koju FK Sarajevo igra u okviru Premijer lige BiH sjedi na tribinama, umjesto da je na terenu ili barem na klupi za rezervne igrače, i ukoliko se ovaj trend nastavi, Viveros će ubrzo, po svemu sudeći, ili otići na posudbu u neki drugi klub, ili će ga klub jednostavno prodati, jer niti klubu nije u interesu mjesečno, bitno je naglasiti skupo, plaćati igrača koji neće igrati, a niti je igraču u interesu grijati tribine stadiona po BiH.

Novinar portala sportskevijesti.com zanimao se o razlozima zbog kojih Viveros uopšte nije u zapisniku tokom mečeva FK Sarajevo u okviru Premijer lige BiH, a na što je šef stručnog štaba sarajevskog tima, Simon Rožman, rekao kako neki od nogometaša stranaca u timu svaku utakmicu Premijer lige BiH mora biti na tribinama, a Kolumbijcu je do sada već treća uzastopna takva utakmica.

Da li će Viveros uopšte ikada dobiti priliku da zaigra za FK Sarajevo na mečevima Premijer lige BiH, ili će, shodno činjenici da je, prema nezvaničnim informacijama, plaćen više od 1 milion KM obeštećenja venecuelanskom klubu Carabobo FC, tako postati najveći finansijski promašaj u historiji sarajevskog kluba – ostaje da se vidi.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, možete poslušati i pogledati razgovor između šefa struke FK Sarajevo i našeg novinara na temu Kevin Viveros i negiranje utakmica za prvi tim sarajevskog kluba:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *