05/10/2024
1000014144

Nogometna U-21 reprezentacija BiH poražena je večeras u austrijskom Riedu od selekcije Austrije rezultatom 2:0 u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj.

Ovim porazom reprezentacija BiH je faktički već u 2. kolu kvalifikacija ostala bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo, s obzirom da nakon dva kola ima dva poraza od direktnih rivala u borbi za drugo mjesto, od Slovenije u Sarajevu, te od Austrije u Riedu, dok će selekcija Francuske gotovo pa sigurno biti prvoplasirana u grupi po završetku kvalifikacija i izboriti plasman na smotru najboljih evropskih selekcija u ovom uzrastu.

No ono što zabrinjava više od večerašnjeg poraza u Austriji i novog rezultatskog neuspjeha, jeste neraspoznavanje uspjeha od neuspjeha od strane igrača i navijača reprezentacije BiH, s obzirom da su navijači selekcije BiH nakon meča slavili poraz zajedno sa igračima.

Te sramotne scene iz Rieda dovode u pitanje da li se u BiH poznaje razlika između uspjeha i neuspjeha, da li se na utakmice reprezentacije dolazi da bi se vidjelo što je moguće više golova, bez obzira na to koji tim ih postigne, ili se dolazi sa nadom da državna selekcija BiH može ostvariti pobjedu protiv protivnika, što je samo po sebi sve osim neuspjeh.

Opravdano kažemo sramotne scene, jer “legenda kaže” da se nekada poslije poraza “pognute glave” odlazilo sa stadiona, a sada su, ili posrijedi neki novi, poprilično nejasni, navijački “modni trendovi”, gdje se slavi i pobjeda i poraz, ili se naprosto potpuno izgubio kompas.

U sjedećem video prilogu, koji objavljuje FB stranica “BH Fudbal”, možete pogledati kako izgleda neraspoznavanje uspjeha od neuspjeha, tako što ćete koristiti sljedeći link:

https://www.facebook.com/reel/976745326890706?s=yWDuG2&fs=e&mibextid=Nif5oz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *