07/10/2024
IMG_20231124_183728

Odigran je prvi meč petnaestog kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Sarajeva i Tuzla City.

Sarajevo – Tuzla City 6:2

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta petnaestog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Tuzla City, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog meča idealno je počelo za Sarajevo, koje već u 19. minuti dolazi do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bio je Čataković, da bi Tuzla City u 22. minuti poravnala na 1:1, pogodak je postigao Pantelić.

Ipak, Sarajlije su nastavile igrati napadački, te su do kraja prvog poluvremena, ne samo došli do nove prednosti, već i do visokog vodstva od 4:1, strijelci su redom bili Mustafić u 23. minuti, potom isti igrač u 26. minuti, te Čataković u 36. minuti, a što je, dakle, bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta Sarajevo je imalo terensku inicijativu i nastavilo gdje je stalo u prvom poluvremenu, te golovima Hasića u 63. minutu, i Anđušića u 82. minutu povisilo prednost na 5:1, da bi u 86. minuti Tuzla City golom Garčevića smanjila prednosti domaćih na 6:2, što se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Ovom pobjedom Sarajevo je sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok Tuzla City ostala pretposljednjeplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog petnaestog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *