04/07/2024

Trener Muamer Salibašić postao je novi šef stručnog štaba prvog tima OFK Gradina Srebrenik, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“OFK Gradina obavještava javnost i naše navijače da je postignut dogovor sa Muamerom Salibašićem koji je danas i zvanično imenovan za novog šefa stručnog štaba našeg kluba.

Muamer Salibašić je dobro poznato ime u bh. fudbalu a naročito u Srebreniku gdje je i napravio svoje prve fudbalske korake a u svojoj bogatoj karijeri između ostalih nastupao je za Konyaspor, Željezničar, Čelik, Degerfors, Sabah, Sarawak, Zvijezdu, a posljednji trenerski angažman imao je u ekipi NK TOŠK Tešanj.

Nakon obavljenih razgovora sa nekoliko provjerenih trenerskih imena, odluka je sa razlogom pala na mladog i ambicioznog stručnjaka i domaćeg trenera koji će zajedno uz pomoćnika Adnana Likića imati zadatak da i u narednoj polusezoni na terenu gledamo prije svega borbene i ambiciozne mlade momke koji će pružiti svoj maksimum u dresu našeg voljenog kluba.

Također, OFK Gradina se još jednom želi zahvaliti doskorašnjem šefu struke Jasminu Moranjkiću, koji je zbog poslovnih obaveza napustio granice BiH, na kompletnom doprinosu a pred našim novim stručnim štabom je već od danas puno posla i vjerujemo u zajednički nastavak pozitivnog niza.

Prvi pozitivni koraci su već i napravljeni o čemu ćemo transparentno obavijestiti javnost, razgovori su obavljeni sa fudbalerima našeg kluba koji su u protekloj polusezoni bili dio Plavih kao i sa 12 igrača koji su svoje karijere počeli u OFK Gradina.” – navodi se iz OFK Gradina Srebrenik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *