29/09/2024

Fudbalski klub Tuzla City čestitao je političkom entitetskom nogometnom projektu iz Banjaluke, Fudbalskom klubu Borac, naslov prvaka BiH.

Tu ne bi ništa bilo naročito čudno da FK Tuzla City nije ujedno jedini klub iz Premijer lige BiH koji je ovom nogometnom projektu entiteta RS čestitao naslov prvaka BiH, a koji Banjalučani, inače, čak niti sami nešto naročito ne slave, niti simpatizeri ovog kluba a niti sam klub, nazivaju ga naslovom osvajača prvenstva, jasno iz razloga što su, prevashodno, nesretni što je to naslov prvaka BiH, a ne neke druge države, čiji bi prvaci željeli biti.

Da stvar bude do kraja zanimljiva, upravo se FK Tuzla City žestoko, tokom sezone 2023/24, bunio protiv neregularnosti u Premijer ligi BiH, a sada su prvi i jedini koji su čestitali projektu iz Banjaluke na poprilično neregularno osvojenom naslovu državnog prvaka, što bi moglo da znači da su Tuzlacima “preko noći”, iz nekog njima poznatog razloga, prestale smetati neregularnosti.

Bitno je naglasiti i to da je FK Tuzla City ispao iz Premijer lige BiH, te će naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH, odnosno, u drugom rangu nogometnog takmičenja u BiH.

“FK Tuzla City čestita na osvojenoj tituli FK Borcu iz Banja Luke te želi sreću HŠK Zrinjskom i FK Borcu u finalu kupa BiH.” – stoji u čestitki FK Tuzla City.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *