29/09/2024

Iza FK Sloboda Tuzla je karakteristična sezona u okviru Prve lige FBiiH, tokom koje je ova ekipa držala prvo mjesto na tabeli od prvog do posljednjeg kola, a nakon 29 odigranih utakmica, izabranici trenera Zlatana Nalića nemaju nijedan poraz na domaćem terenu.

Sloboda je imala najduži niz bez poraza, najduži niz pobjeda, kao i najbolju gol razliku, te ekipa drži prvo mjesto na tabeli Prve lige FBiH već 302 dana.

Konkretno, tuzlanski tim je tako imao 10 pobjeda u nizu, a što je najviše u historiji kluba, također 17 utakmica bez poraza u nizu, nadalje, na poslednjih 10 utakmica čak 9 puta Sloboda nije primila gol, te općenito ima najmanje primljenih golova u ligi, tek 19 uz 51 postignuti pogodak.

Jasno, i napomene radi, Fudbalski klub Sloboda je osvajanjem prvenstva Prve lige BiH za sezonu 2023/24 izborio plasman u Premijer ligu BiH za sezonu 2024/25, što je ujedno i povratak kluba u najjači rang nogometnog takmičenja u BiH nakon jedne sezone provedene u drugom razredu bosanskohercegovačkog nogometa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *