29/06/2024

U Sarajevu se danas održao Red Bull Showrun spektakl, na kojem je, pored ostalog sadržaja, nekadašnji vozač Formule 1, David Coulthard izašao na ulice glavnog grada BiH sa bolidom Red Bull F1 RB7, inače bolidom koji je 2011. godine osvajao naslov prvaka.

Ovim bolidom je vozač Sebastian Vettel osvojio naslov prvaka Formule 1 2011. godine u Japanu, a Red Bull je u konkurenciji konstruktora osvojio Svjetsko prvenstvo već sljedećeg vikenda te godine, utrkom u Južnoj Koreji.

Također, ovaj bolid je te godine stigao i do tri “dvostruke” pobjede sa osvojenim prvim i drugim mjestom na utrci, te je RB7 kojeg imaju priliku gledati građani BiH u Sarajevu, inače njih više od 10.000, jedan od najdominantnijih bolida Formule 1 koji je ikada napravljen.

Spektakl u Sarajevu dosegao je vrhunac zajedničkim vožnjama Davida Coultharda u F1 bolidu sa Red Bull Driftbrothersima, koji su imali performans u posebno pripremljenim BMW-ima M4 Competition, uz Arasa Gibiezu na motociklu.

Pored navedenih događaja, upriličen je i prigodan zabavni program za sve prisutne gledaoce, te je Sarajevo opravdalo očekivanja kao organizator jednog ovakvog spektakla, a u sljedećem video prilogu možete pogledati kako je izgledao dio vožnje Davida Coultharda ulicama glavnog grada BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *