29/09/2024

Danas će nogometni klubovi predstavnici BiH, FK Borac Banjaluka, FK Velež Mostar, i FK Sarajevo, saznati svoje protivnike u prvim pretkolima UEFA klupskih takmičenja.

Žrijeb za 1. pretkolo Lige evropskoh prvaka počinje u 14 sati, a prvak BiH, FK Borac, kao nosilac, može igrati protiv jedne od sljedećih ekipa – Hamrun Spartans FC sa Malte, FC Struga iz Sjeverne Makedonije, FK Dečić Tuzi iz Crne Gore, KF Egnatia iz Albanije, i UE Santa Coloma iz Andore.

Dva sata kasnije, biće održan žrijeb za UEFA Konferencijsku ligu, a od prvog pretkola startovaće FK Velež i FK Sarajevo, odnosno, sarajevski klub će imati povlašteni status u žrijebu, a potencijalni rivali su – FC Torpedo Zhodino iz Bjelorusije, FC Aktobe iz Kazahstana, Marsaxlokk FC sa Malte, FK Mornar Bar iz Crne Gore, JK Tallinna Kalev iz Estonije.

Sa druge strane, FK Velež nema status nosioca, a mogu igrati protiv – KF Shkëndija Tetovo iz Sjeverne Makedonije, FK Budućnost Podgorica iz Crne Gorae, Inter Club d’Escaldes iz Andore, KF Tirana iz Albanije i La Fiorita 1967 iz San Marina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *