29/09/2024

Kao što smo prethodno obavijestili naše uvažene čitaoce, pretposljednja ekipa Druge lige RS – grupa Zapad, što je treći rang nogonetnog takmičenja u BiH, FK Sloboda iz Novog Grada, inače je sa te pozicije ispala u četvrti razred nogometa u BiH, naredne sezone će igrati u Prvoj ligi RS, a što je drugi rang bosanskohercegovačkog nogometa.

Nakon odustajanja FK Sloga iz Trna, osvajača Druge lige FBiH – grupa Zapad, ostalo je upražnjeno 18. mjesto u Prvoj ligi RS, a to mjesto će popuniti Sloboda, koja se time i pohvalila na svojoj zvaničnoj stranici.

Na stranici FK Sloboda Novi Grad je napisano “Dobar dan Prva ligo”, u kojem se ističe da je FS RS poslao pozivnicu Slobodi za učešće u Prvoj ligi RS, te da je pozitivno odgovoreno.

Kada se sagleda ova bizarna situacija, postavlja se pitanje šta su tokom sezone 2023/24 radili svi ostali klubovi Druge lige RS – grupa Zapad, za šta su se igrači borili, zbog čega su se navijači istih nerijetko i tukli na utakmicama kada neki sudija neku ekipu ošteti pa ostane bez “bitnih” bodova – osim ni za šta.

Jesu li klubovi učesnici Druge lige RS – grupa Zapad, uopšte, nogometni klubovi koji imaju nekakve, ikakve ambicije, ili su zapravo godinu dana bili tek obične “ovce za šišanje”, kojima jedna objava na zvaničnoj FB stranici jednog kluba pojasni kakva je sutuacija, kojima bude pojašnjeno da je isto ako si osvojio ligu i ispao iz iste, prosudite sami.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *