29/09/2024

Fudbalski klub Igman Konjic zvanično je najavio značajne promjene koje će unaprijediti Gradski stadion u Koniicu, stvarajući uslove za održavanje velikih sportskih događaja i nastupe nacionalnih nogometnih selekcija.

“Izgradnja Reflektorske Rasvjete za Noćne Utakmice:

U toku su radovi na izgradnji reflektorske rasvjete koja će omogućiti odigravanje noćnih utakmica. Ovo je ključni korak ka pretvaranju Gradskog stadiona u multifunkcionalni sportski centar koji zadovoljava sve tehničke zahtjeve za zvanične utakmice nacionalnih selekcija i drugih značajnih sportskih i kulturnih događaja.

Planirana Izgradnja Nove Tribine i Proširenje Parking Prostora

Pored reflektorske rasvjete, planiramo izgradnju nove, potpuno natkrivene tribine na jugoistočnoj strani stadiona, nasuprot postojeće tribine. Ovaj projekat će dodatno poboljšati kapacitet i udobnost za naše navijače.

Također, planiramo etažno proširenje parking prostora pored Gradskog stadiona. Novi raspored parkiranja, sa tri nove etaže, znatno će povećati broj parking mjesta, olakšavajući pristup stadionu svim posjetiocima.

Novi Objekti i Dodatni Infrastrukturni Projekti**

U sklopu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradac”, predviđena je izgradnja objekta u produžetku postojeće tribine. Ovaj objekat će zadovoljiti potrebe igrača i službenih lica, pružajući modernije uslove za sve korisnike stadiona.

Naš cilj je, realizacijom ovih aktivnosti, stvoriti kvalitetne uslove za odigravanje zvaničnih utakmica nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine te biti dobar domaćin svim gostujućim timovima.

Partnerstvo za Izgradnju Pomoćnog Terena

U saradnji sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, nakon završetka trenutnih radova, planiramo izgradnju pomoćnog terena sa hibridnim travnjakom. Ovaj teren će pružiti dodatne mogućnosti za trening i razvoj fudbalskih talenata.

Povezivanje sa Novim Projektima u Gradu

Grad Konjic također realizuje projekat „Uređenje partera u naselju Kolonija – Soliteri” na lijevoj obali rijeke Neretve. U sklopu ovog projekta planirana je izgradnja pješačkog mosta koji će omogućiti direktan pristup Gradskom stadionu. Ovaj most će olakšati dolazak sportistima, rekreativcima i svim posjetiocima na naš sportski kompleks.

Fudbalski klub “Igman” Konjic s ponosom prati realizaciju ovih projekata, koji će značajno unaprijediti infrastrukturu i uslove na našem stadionu, te doprinijeti razvoju sporta u našem gradu.” – navodi se iz FK Igmam Konjic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *