28/06/2024

Odobren je zahtjev FK Velež Mostar za promjenom termina utakmice protiv Inter Club d’Escaldes iz Andore, u okviru prvog susreta prvog pretkola Konferencijske lige, zvanično je potvrdio mostarski klub.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je odobren zahtjev našeg Kluba o promjeni datuma odigravanja prve utakmice, prvog pretkola UEFA Europa Konferencijske lige, a koja se prema prvobitnom planu trebala odigrati 11. jula 2024. godine na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Odmah po izvlačenju parova ove faze UEFA-inog takmičenja naš Klub je uputio zvaničan dopis krovnoj kući evropskog fudbala, sa zahtjevom da se zbog Dana žalosti pomenuti meč odigra u nekom drugom terminu. Nakon konsultacija sa predstavnicima UEFA-e, te uz dostavljene saglasnosti našeg evropskog protivnika Inter Club d’Escaldes, te nogometnih saveza Andore i Bosne i Hercegovine dogovoreno je da se, umjesto 11.07., utakmica prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige odigra u srijedu 10. jula 2024. godine.

Uzvratni susret prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige između FK Velež i Inter Club d’Escaldes na rasporedu je 18. jula 2024. godine.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje na razumijevanju svim stranama koje su učestvovale u komunikaciji koja je rezultirala pomenutim dogovorom.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *