29/06/2024

Ko neovlašteno koristi stadion “Jošik” u Lukavcu i kome stadion pripada, saopštenjem za javnost se tim povodom oglasio FK Radnički Lukavac, a što prenosimo u nastavku teksta.

“Zbog sve učestalijih nesporazuma sa pojedincima koji neovlašteno koriste terene na stadionu Jošik za lične treninge i rekreaciju, FK Radnički želi da ovim putem obavijesti javnost da je stadion Jošik u vlasništvu FK Radnički i da su tereni namijenjeni isključivo članovima našeg Kluba za trening i odigravanje utakmica.
Zadnjih nekoliko godina velika sredstva i trud su uloženi u oporavak infrastrukture, posebno zelenih površina, da bi naši članovi imali što bolje uslove za trening.

Naravno “atletska staza” je otvorena za sve naše građane
rekreativce i slobodna za korištenje u svim terminima osim kada eventualno ometaju aktivnosti članova tokom treninga.

U zadnje vrijeme nedogovorni pojedinci, inače članovi fudbalskih klubova sa drugih opština, dolaze i neovlašteno koriste teren, čak i u vrijeme treninga članova našeg Kluba.

Da bi spriječili eventualne neugodne situacije, još jednom molimo sve lukavačke fudbalere koji svoju sreću traže po Slobodi, Tuzla City-u i drugim klubovima da na njihovim terenima i odrađuju dodatne treninge.
Hvala unaprijed

P.S. Naravno za sva udruženja koja imaju potrebu za korištenje stadiona, FK Radnički, kao i uvijek dosada, stoji na raspolaganju sa svom svojom infrastrukturom i osobljem, te sve što je potrebno je da kontaktiraju sekretarijat Kluba i popune zahtjev za korištenje stadiona bez naknade.” – navodi se iz FK Radnički Lukavac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *