04/07/2024

Armin Gigović, novi “A” reprezentativac BiH, trenutno se nalazi u švedskom niželigašu Helsingborgu, s kojim istina nije potpisao ugovor, barem ne zvanično, no sa kojim odveć trenira.

Ovaj 22-godišnji defanzivni vezni igrač po vokaciji napustio je redove danskog kluba Midtjylland, gdje je boravio na posudbi iz redova ruskog Rostova, a da li će mu naredni klub biti Helsingborg sa kojim već neko vrijeme trenira, i što je i zvanično potvrđeno iz ovog kluba, trenutno nije poznato.

Helsingborg se ove sezone takmiči u drugom rangu švedskog nogometa, te bi eventualni odlazak u redove ovog kluba, za Gigovića samo po sebi, bio nazadak u karijeri, Gigoviću kojem, za sada, ni nastupi za reprezentaciju BiH ipak nisu pomogli da napravi ozbiljniji iskorak u svojoj karijeri.

Ipak, možda Gigović samo održava formu u ovom švedskom niželigašu, no svakako da nije tipično da neki igrač tek tako bude u opremi nekog kluba ako nije ili neće biti dio istog.

Podsjećanja radi, Gigović je rođeni Šveđanin, nastupao je za U-21 reprezentaciju Švedske, a kada se i definitivno uvjerio kako neće dobiti poziv da nastupa za “A” reprezentaciju ove države, odazvao se državnoj reprezentaciji svog porijekla, odnosno, struci “A” reprezentacije BiH, za koju sada, dakle, nastupa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *