02/07/2024

Prozivkom igrača na stadionu “Tušanj” u Tuzli, u ponedjeljak, 1. jula 2024. godine s početkom u 10 sati, počinje prvi dio priprema FK Sloboda Tuzla za sezonu 2024/2025.

Ekipu će prozvati šef stručnog štaba prvog tima, Zlatan Nalić, a na prozvici će se pojaviti nekoliko igrača na probi, a sa igračima kojima ističe ugovor rukovodstvo kluba će većinu razgovora obaviti do početka priprema.

Ekipi će se priključiti tri izlazna igrača iz juniora, uz tri aktuelna igrača juniora koji su osvojači Omladisnkog kluba BiH.

Rukovodstvo kluba, kako se iz FK Sloboda navodi, trenutno je u intenzivnim pregovorima sa potencijalnim pojačanjima, a u naredna 3-4 dana mogu se očekivati  i prve prinove koje je stručni stab FK Sloboda Tuzla označio kao prioritete.

Inače, žrijebanje takmičarskih brojeva Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2024/25, biće održano u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, 03.07.2024. sa početkom u 12:00 sati.

Na osnovu žrijeba Premijer lige BiH  biće određeni i rasporedi takmičenja, a prvo kolo prvebsrva u okviru najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH, kako sada stoje stvari, igra se posljednjeg vikenda u sedmom mjesecu tekuće godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *