08/07/2024

Nogonetaš Milan Jevtović postao je novo pojačanje u redovima FK Velež Mostar, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Milan Jevtović od danas novi igrač našeg Kluba.

Danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisan ugovor koji će ovog napadača vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Milan Jevtović je rođen 13. juna 1993. godine u Gornjim Milanovcima. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Borca iz Čačka gdje je kasnije nastupao i za prvi tim pomenutog tima, odakle prelazi u norveški Bodo Glimt gdje se zadržao kratko nakon čega odlazi u turski Antalyaspor. Od januara 2017. godine igrao je kao posuđeni igrač u Rosenborgu. Po povratku u turski klub Antalyaspor potpisuje za beogradsku Crvenu Zvezdu. Pored pomenutih timova nastupao je još i u kiparskom APOEL Nicosia, danskom Aarhusu te u norveškom Odd-u. Poljednji klub u kojem je Milan nastupao je vijetnamski FC Ha Noi odakle dolazi u naš Klub.

Najviše nastupa imao je igrajući u Norveškoj, gdje je za tri kluba (Bodo Glimt, Rosenborg i Odd) odigrao ukupno 95 mečeva postigavši dvadesetšest golova i upisavši pet asistencija.

Kroz svoju dosadašnju karijeru novi fudbaler našeg tima osvojio je četiri trofeja. U sezoni 2017/18 sa norveškim Rosenborgom osvojio je duplu krunu osvojivši prvenstvo Norveške i Super Kup., da bi u sezonama 2018/19 te 2019/20 bio prvak Srbije sa Crvenom Zvezdom.

Milanovo iskustvo će zasigurno pomoći u pojačavanju konkurencije našeg tima te smo sigurni da će ovaj fudbaler opravdati očekivanja našeg Kluba.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *