02/09/2024

Nogometaš Ševkija Resić postao je novo pojačanje u redovima NK TOŠK Tešanj, zvanično je potvrdio ovaj klub.

NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da je postignut dogovor sa igračem Ševkija Resić, koji će tako postati novi igrač našeg kluba.

Ševkija je rođen 4. decembra 1999. godine, može pokriti više pozicija u ofanzivnom djelu, a u naš klub stiže iz ekipe BFK Simm – Bau. Osim ekipe BFK Simm – Bau, još je nastupao i za ekipe: FK Sarajevo, NK Čelik Zenica, FK Sloboda Tuzla, FK Željezničar Sarajevo, FK Zvijezda 09 Bijeljina, dok je inostrani angažman imao u ekipi FK Novi Pazar(Srbija). Vrijedi istaći i to da je u svojoj karijeri osvojio duplu krunu sa FK Sarajevom u sezoni 2018/2019. Pored duple krune osvojene sa ekipom Sarajeva, Ševkija se može pohvaliti i osvajanjem trofeja u omladinskim kategorijama ovog kluba, i to: dvije titule prvaka u kategoriji U17, jedna titula prvaka, i jedan kup u kategoriji U19. Također naš novi prvotimac je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine i to: U15, U16, U17, U19, U21, a u listu strijelaca se upisivao 5 puta.

Ševkiji želimo dobrodošlicu u naš grad i klub, te mnogo sreće i uspjeha u dresu našeg TOŠK-a!” – navodi se iz NK TOŠK Tešanj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *