02/09/2024

U okviru uzvratnog meča prvog pretkola Konferencijske lige, Sarajevo je na svom terenu odmjerilo snage sa kazahstanskim klubom Aktobe.

Sarajevo – Aktobe (Kazahstan)  2:3 (jedanaesterci 4:2)

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu Sarajevo je odigrao uzvratni meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv kazahstanskig kluba Aktobe, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret je bolje počei po goste iz Kazahstana, koji u 41. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Umaev, a taj rezultat bio je i ishod prvog poluvremena.

Ipak, u nastavku meča, Sarajevo u 57. minuti poravnava rezultat na 1:1 i stvari se vraćaju na početak, strijelac pogotka bio je Guliashvili.

Ipak, u 75. minuti gosti ponovo dolaze do vodstva, ovoga puta od 2:1, strijelac pogotka bio je Tanzharikov što se kasnije ispostavilo i kao konačni ishod ovog meča, a shodnu pobjedi Sarajeva u prvim duelu od 1:0, pristupilo se produžetcima.

U produžecima Aktobe u 93. minuti postiže i treći pogodak, dolazi do prednosti od 3:1, strijelac je bio Jairo.

U 106. minuti Sarajevo postiže svoj drugi pogodak, te smanjuje prednost Kazahstanaca na 3:2, strijelac gola bio je Oliveira, a što je bio rezultat koji se ispostavio i kao krajnji epilog ovog duela, uz podatak da je sarajevski klub u 105. minuti ostao sa ugračem manje na terenu, s obzirom da je crveni karton dobio Đuričković, te se, shodno rezultatu, a poput situacije sa regularnim tokom od 90 minuta, naposlijetku pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a nakon istih trijumf je rezultatom 4-2 ostvarilo Sarajevo.

Sarajevo je ovim ishodom, sa ukupnim rezultatom iz oba meča od, izborio plasman u narednu rundu takmičenja, te će Sarajlije u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati sa slovačkim klubom Spartak iz Trnave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *