19/09/2024

U okviru prvog meča drugog pretkola Konferencijske lige, Sarajevo je na svom terenu odmjerilo snage sa slovačkim klubom Spartak iz Trnave.

Sarajevo – Spartak Trnava (Slovačka) 0:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu Sarajevo je odigrao prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv slovačkog kluba Spartak iz Trnave, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Nakon prvog poluvremena, u kojem je Sarajevo bilo bolji rivala, te propustilo nekoliko dobrih prilika, golova ipak nije bilo, a u nastavku opet bolja igra sarajevskog tima, Spartak potpuno bezopasan, no pogodaka nije bilo, te se duel okončao rezultatom 0:0, odnosno neriješeno.

Ovim neriješenim rezultatom, a u uoči uzvratnog duela u Trnavi, oba tima i dalje imaju realne šanse da se plasiraju u treće pretkolo takmičenja.

Zrinjski Mostar – Bravo Ljubljana (Slovenija) 0:1

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru večeras su se u okviru prvog meča drugog pretkola Konferencijske lige sastali Zrinjski iz Mostara i slovenački Bravo iz Ljubljane.

Susret je bolje počeo po goste iz Slovenije, koji u 16. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Ivanšek, što je bio i rezultat prvog poluvremena, a s obzirom da u nastavku više nije bilo golova, taj rezultat se u konačnici ispostavio i kao krajnji epilog ovog duela.

Ovom pobjedom, a u uoči uzvratnog duela u Ljubljani, tim Brava sada ima bolje izglede da se plasira u treće pretkolo takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *