20/09/2024

Iz predsjednika NS/FS BiH, Vice Zeljkovića, progovorio je “glas razuma”, uz objašnjenje o prednostima otvorenog tržišta na putu nogometne BiH u “koraku” sa ostalim Evropljanima, kao i uz jasnu poruku klubovima Premijer lige BiH o tome šta mogu učiniti u korist vlastite dobrobiti, ako žele i smatraju da im može biti korisno, te saopštenje prenosimo u nastavku teksta:

“Komitet za hitnost NS/FS BiH na posljednjoj sjednici je donio odluku da se igrači sa pasošima Evropske unije ne smatraju stranim državljanima u domaćim takmičenjima.

Ovakva odluka je u zemljama regiona već donesena u Srbiji, a na snazi je i u Sloveniji i Hrvatskoj kao punopravnim članicama EU. Bosna i Hercegovina je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, te smo mi odlučili da idemo u korak sa tim aktom i da otvorimo prostor za nesmetan rad građana Evropske unije. Nadamo se da će BiH u skorije vrijeme postati članica Evropske unije i da će svi fudbalski standardi postati naša realnost.

Na klubovima je da ovo novo “pravilo” iskoriste na pravi način i da dovedu kvalitetne igrače iz zemalja Evropske unije, koji će podići kvalitet takmičenja na jedan veći nivo.” – navodi se u saopštenju predsjednika NS/FS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *