07/10/2024
IMG_20240810_221440

Odigrana su oba današnja susreta drugog kola Premijer lige BiH, susreti u Vrapčićima između Veleža iz Mostara i Željezničara iz Sarajeva, te u Tuzli između Slobode i Posušja.

Velež Mostar – Željezničar Sarajevo 1:2

Na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima večeras je odigran susret drugog kola Premijer lige BiH između Veleža iz Mostara i Željezničara iz Sarajeva.

Nakon prvog poluvremena ovog duela nije bilo golova, a u nastavku prvobitno Velež u 53. minuti golom Mlinarića dolazi do prednosti od 1:0, međutim, gosti iz Sarajeva u 73. minuti pogotkom Odinake piravnavaju na 1:1, da bi u 85. minuti golom Boljevića Željezničar došao i do prednosti od 2:1, a što se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Želhezničar je ovim trijumfom sada na petoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Velež nakon poraza sada devetoplasirani tim prvenstva.

Sloboda Tuzla – Posušje 0:2

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas je odigran susret drugog kola Premijer lige BiH između Slobode i Posušja.

Posušje je bolje otvorilo meč, i u 37. minuti golom Jenjića došlo do prednosti od 1:0, što je bio i ishod prvog poluvremena, a u nastavku gosti u 48. minuti golom Rodića dolaze i do 2:0, a što se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela, uz podatak da je VAR tehnologija Slobodi poništila gol u 55. minuti.

Do kraja susreta više nije bilo pogodaka, te je rezultat od 2:0 za Sarajevo bio i konačan epilog meča.

Posušje je ovim trijumfom sada na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloboda nakon poraza ostala na začelju prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog drugog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *