20/09/2024

Odigran je drugi današnji susret trećeg kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu, između Željezničara i Igmana iz Konjica.

Željezničar Sarajevo – Igman Konjic 3:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta trećeg kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Igman iz Konjica, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa Željezničara je bolje otvorila meč, i kao plod toga domaći su postigli i pogodak u 23. miniti za vodstvo od 1:0, strijelac gola bio je Krpić.

Pet minuta kasnije, odnosno, u 28. minuti, bilo je i 2:0 za Željezničar, drugi gol za domaće postigao je Al Jaber, za ujedno i ishod prvog poluvremena.

U nastavku meča, u 58. minuti, Željezničar dolazi do trećeg pogotka i vodstva od 3:0, strijelac gola bio je Cvetanovski.

U 72. minuti gosti iz Konjica su postogli pogodak i prednost domaćih smanjili na 3:1 strijelac je bio Ramić za ujedno i konačni epilog ovog duela.

Ovom pobjedom Željezničar je sada na trećoj poziciji prvensrvene tabele, dok je Igman poslije poraza sada desetoplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog trećeg kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *