20/09/2024

Nogometaš Wldar Mehić danas potpisao profesionalni ugovor sa FK Velež Mostar, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je član naše juniorske selekcije Eldar Mehić danas potpisao profesionalni ugovor sa našim Klubom, koji će ga za dres Rođenih vezati do ljeta 2026. godine.

Eldar Mehić rođen je 7. februara 2006. godine u Konjicu. Svoje prve fudbalske korake napravio je u Igmanu iz Konjica da bi u avgustu 2019. godine postao članom Omladinske škole FK Velež – „Muhamed Mujić“.

Ovaj talentovani veznjak je prethodne sezone sa dosta uspjeha nosio dres juniorskog tima Veleža koji su takmičarsku sezonu Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine okončali na trećem mjestu. U ostvarivanju ovog značajnog rezultata naših mladih Rođenih Eldar je upisao 23 nastupa postigavši pritom i jedan pogodak.

Nema sumnje kako je jedan od najsvjetlijih trenutaka dosadašnje karijere Mehića debi za prvi tim, kada je prošle sezone u posljednjem kolu na gostovanju kod Tuzla Citija dobio svojih 5 minuta, i u pobjedi od 1:5 upisao i asistenciju.

Kvalitetne partije u dresu Rođenih nisu ostale nezapažene ni kod selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine pa je naš Eldar bio član U15 te nakon toga i U16 selekcije naše domovine.

Sigurni smo da ovaj dan predstavlja poseban trenutak u životu veznjaka našeg tima, te da će biti dodatni motiv za Eldara da radi još jače i bolje. Nema sumnje kako će se naš mladi fudbaler u skorijoj budućnosti nametnuti trenerima u prvom timu Rođenih.

Našem Eldaru čestitamo na potpisu ugovora, te želimo puno sreće i zajedničkog uspjeha u crvenom dresu.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *