20/09/2024

Nogometaš Arman Rebac danas je potpisao profesionalni ugovor sa FK Velež Mostar, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je talentovani šesnaestogodišnji Arman Rebac danas potpisao profesionalni ugovor sa našim Klubom, koji će ga za dres Rođenih vezati do ljeta 2026. godine.

Arman Rebac je rođen 29. jula 2008. godine u Mostaru. Svoje prve fudbalske korake napravio je u svom matičnom klubu Veležu, a službeno je registrovan kao član FK Velež 23. augusta 2019. godine.

Nakon kvalitetnih utakmica u dresu selekcija Omladinske škole FK Velež – „Muhamed Mujić“, prethodnu godinu je proveo u akademiji FK Sarajevo gdje je odigrao 25 utakmica, postigavši jedan pogodak.

Kvalitet ovog vrlo talentovanog fudbalera našeg tima prepoznat je i od selektora omladinskih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine pa je tako naš Arman 2022. godine sa četrnaest godina dobio poziv za nastup u selekciji U15 naše domovine. U dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri odigrao je devet mečeva za U15 te četiri meča za U16 selekciju Bosne i Hercegovine.

Sigurni smo da potpis ovog ugovora predstavlja jednu novu fazu i satisfakciju u fudbalskoj karijeri našeg Armana, kao i da naš Klub ima veliko povjerenje u njegovu budućnost i potencijal.

U tekućoj ali i nadolazećim sezonama sigurni smo da će Arman, baš kao i do sada, nastaviti vrijedno raditi i skupljati dragocijeno iskustvo koje će mu pomoći da u što skorijem periodu privuče pažnju stručnog štaba Rođenih.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *