19/09/2024

Odigran je posljednji susret trećeg kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu, između Sarajeva i GOŠK-a iz Gabele.

Sarajevo – GOŠK Gabela 3:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta trećeg kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i GOŠK iz Gabelw, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa iz Gabele je loše ušla u meč, i to na način da je u 27. minuti GOŠK ostao sa igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Sipović, a nakon reakcije iz VAR sobe, što domaći ubrzo koriste, i u 41. miniti postižu pogodak za vodstvo od 1:0, strijelac pogotka bio je Renan Oliveira.

U 48. minuti domaći golom Guliiashvilia dolaze do povećanja vodstva na 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 49. minuti nova reakcija VAR sibe, novi jedanaesterac, ovoga puta za Sarajevo, i novi gol, gol za poravnanje rezultata na 1:1, strijelac za sarajevski tim i ujedno i ishod prvog poluvremena bio je Guliashvili.

U nastavku neča, u 68. minuti, Sarajevo dolazi do trećeg pogotka i vodstva od 3:0, strijelac je bio Čataković.

Ipak, samo dva minuta kasnije, u 70. minuti, gosti postižu pogodak i smanjuju prednost domaćih na 3:1, strijelac je bio Ikić, za ujedno i konačni epilog ovog duela.

Ovom pobjedom Sarajevo je sada prvoplasirsni tim prvenstvene tabele, dok je GOŠK poslije poraza, ostao posljednjeplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon trećeg kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *