20/09/2024

Nekadašnji šef stručnog štaba FK Željezničar iz Sarajeva, Slobodan Krčmarević, postao je 18. novembra 2023. godine šef struke grčkog kluba Eolikos, gdje se zadržao do 24. marta ove godine, od kada je ponovo bez posla.

Ovaj podatak sam po sebi ne bi bio nikakvo naročito iznenađenje, da srbijanski stručnjak nije više pet godina pauzirao što se tiče trenerskog posla, da bi zatim samo pola godine kasnije ponovo postao – nezaposlen.

Naime, Krčmarević je vodio ekipu Željezničara u 2018. godini, tek dva mjeseca, i gdje je nakon pet utakmica u svojstvu šefa struke podnio neopozivu ostavku.

Nevjerojatan je podatak da nakon toga nije vodio niti jedan klub, i tako sve do novembra 2023. godine kada je preuzeo grčki Eolikos, a sa kojim se, dakle, u martu ove godine razišao. 

Naposlijetku, ovaj dio u kojem kažemo “nevjerojatno”, pod time prevashodno podrazumijevamo činjenicu da je Krčmarević od 2006. godine , kada je počeo sa trenerskim poslom, pa do 2018. godine, promijenio čak sedam klubova u Srbiji, na Kipru, u Kazahstanu, Sloveniji, i u Sjevernoj Makedoniji, te je bio selektor U-21 reprezentacija Srbije i Kazahstana, kao i selektor U-19 selekcije Kazahstana, a potom je uslijedio period da za šest godina ima ukupno samo šest mjeseci staža u samo dva kluba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *