20/09/2024

Fudbalski klub Lokomotiva iz Miričine, diskvalifikovan je, kao što je poznato, iz takmičenja Druge lige FBiH – grupa Sjever za sezonu 2024/25, a o svemu se zvanično, oglasio i NS FBiH, čije saopštenje koje se odnosi na tu temu prenosimo u nastavku teksta:

“Komisija za takmičenje NS FBiH je utvrdila kako su iz daljeg takmičenja, usljed dvije neodigrane utakmice, također brisani FK Lokomotiva Miričina iz takmičenja Druge lige FBiH grupa Sjever, te HNK Kruševo i HNK Branitelj Mostar iz takmičenja Omladinske lige BiH grupa Jug. 

Pored navedenog, Komisija za takmičenje NS Federacije BiH utvrdila je termin žrijebanja parova prvog i drugog kola Kupa Federacije BiH a koji će se održati u srijedu 04.09.2024. godine u Sarajevu sa početkom u 12:00 sati.” – navodi se iz NS FBiH.

Inače, FK Lokomotiva iz Miričine takmičenje u okviru trećeg razreda nogometa u BiH, odnosno, prvenstvo Druge lige FBiH, nije otpočela, kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih klubu, zbog nedostatka novčanih sredstava, pa tako, s obzirom da nema novaca, samim tim nema ni igre ni muzike na stadionu “Lugovi” u Miričini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *