17/09/2024

Trenera juniora FK Sloboda Tuzla, Amira Spahića, prije današnje utakmice četvrtfinala Kupa TK protiv FK Bosna Kalesija, na stadionu “Tušanj” je prvobitno verbalno, a potom i fizički napao roditelj jednog od igrača tuzlanskog kluba.

“Prije početka utakmice sam psihički, a onda i fizički napadnut od strane jednog roditelja koji želi na silu da mu dijete igra” – rekao je Spahić za Faktor.

On je dodao da je ovo drugi napad na njega u 10 dana, odnosno otkako je preuzeo kormilo Slobodinih juniora, te je odlučio da poslije svega ne vodi današnju utakmicu, ali i da digne sidro iz Slobode.

“Ne mogu više ovdje raditi. Meni kao čovjeku koji je osvajao titule u omladinskom fudbalu, vodio prvu ekipu, dugogodišnjem treneru u reprezentativnim selekcijama uvijek je bilo mjerilo teren i ništa drugo” – dodao je Spahić, dodavši da se više ne vidi u tuzlanskom klubu, i da su treneri u omladinskim selekcijama Slobode postali “žive mete”.

Napadi i pritisci na trenere u omladinskim selekcijama postali su učestali, a nedavno je meta bio i trener kadeta Sarajeva i selektor kadetske selekcije BiH, Muhamed Džakmić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *