18/09/2024

Odigran je drugi susret današnjeg programa šestog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu, između Sarajeva i Posušja.

Sarajevo – Posušje 2:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta šestog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Posušje, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa iz Sarajeva je bolje otvorila meč, i kao plod toga domaći su postigli i pogodak u 17. miniti za vodstvo od 1:0, strijelac za, ujedno i ishod prvog poluvremena, bio je Guliashvili.

U nastavku neča, u 79. minuti, i Posušje postiže pogodak, i dolazi do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Marić.

Ipak, u 92. minuti bilo je 2:1 za domaće, drugi pogodak za Sarajevo djelo je Pavičića, no niti to nije bio konačni epilog ovog duela.

U 95. minuti Posušje dolazi do svog drugog pogotka, do poravnanja rezultata na 2:2, a taj ishod se konačnici ispostavio kao krajnji na ovom duelu, uz podatak da je Sarajevo susret okončalo sa igračem manje u polju, s obzirom da je crveni karton u 95. minuti dobio Čelik.

Ovom podjelom bodova Sarajevo je ostalo prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Posušje sada drugoplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog šestog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *