18/09/2024

Plivački klub Aquafit je protekle subote nastupio na međunarodnom plivačkom mitingu “Sharks kup 2024”.

Članica plivačkog kluba Aquafit – Esma Dizić, još jednom je podsjetila da BiH ima mlađe nade BiH plivanja i potencijalne Olimpijce, odnosno, nastupom na ovom takmicenju, ova plivačica je ponovo pokazala da nema konkurencije u kategoriji mlađih kadeta u BiH.

Maestralnim plivanjem na disciplinama 50m slobodno, 50m delfin, 100m slobodno i 100m mješovito, završila je takmičenje sa čak 400 bodova ispred drugoplasirane.

Veoma je zanimljivo da ova plivačica svojim nastupima sa 9 godina, kuca na vrata rekorda BiH za mlađe kadete, a veemena za obaranje rekorda ima još godinu i tri mjeseca, za koje kako kažu iz kluba, maksimalno vjeruju da će biti oboreni i da će novo lice bosanskohercegovačkog plivanja ugravirati svoje ime u listu rekorda.

Iz kluba navode da je vrijeme da državne i lokalne institucije stanu iza talenata kao što je Esma Dizić, i da joj pruže neophodnu podršku ka njenom budućem razvitku, jer možda upravo ova djevojčica ponosno ponese zastavu na nekoj od idućih svjetskih i olimpijskih manifestacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *