01/10/2024

Nogometaši Širokog Brijega i Sarajeva odigrali su na stadionu “Pecara” posljednji susret devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Široki Brijeg – Sarajevo 3:3

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu večeras su se u okviru devetog kola Premijer lige BiH sastali Široki Brijeg i Sarajevo

Ova utakmica je, pored golova i posjele bodova, ponudila i dodta diskutabilnih sudijskih odluka, doima se na štetu Sarajeva prevashodno.

Naime, poništena su dva pogotka Sarajevu, oba igraču ovog tima Renanu Oliveiri, u 70. minuti i u o6. minuti, jedan se doima neopravdano poništen, a drugi istina regularno poništen, da naglasimo u ključnim momentima meča je poništen ovaj prvonavedeni gol, gol koji bi značio vodstvo od 3:1 i vjerovatno rješeno pitanje pobjednika, dok je Široki Brijeg uglavnom svoje golove postigao regularno, uz dodatak da je jedanaesterac za vodstvo od 1:0 bio poprilično diskutabilan.

Sam rezultat se kretao tako da je Široki Brijeg poveo sa 1:0, zatim Sarajevo preokrenulo na 2:1, pa su domaći poravnali na 2:2, nadalje je ponovo sarajevski tim poveo sa 3:2, da bi Širokobriježani u konačnici poravnali na 3:3, golove za domaće postigli su redom Stanić u 12. minuti iz jedanaesterca, zatim Iličić u 79. minuti, te Matić u 86. minuti, dok su za Sarajevo strijelci redom bili Guliashvili u 44. minuti iz jedanaesterca, zatim ponovo Guliashvili u 48. minuti, te Đorđević u 84. minuti.

U svakom slučaju, ovom podjelom bodova Sarajevo je sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Široki Brijeg sada na sedmoj poziciji prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon devetog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *