05/10/2024
IMG_20241004_133228

U Bosni i Hercegovini trenutno ne postoji niti jedan jedini stadion čije su sve tribine u potpunosti natkrivene krovnom konstrukcijom, i to je veliki problem – a zašto, biće jasnije u nastavku teksta.

Kao što je poznato, na Gradskom stadionu u Banjaluci je odigran susret prvog kola Konferencijske lige, između FK Borac i grčkog kluba Panathinaikos iz Atine.

Susret se okončao rezultatom 1:1, što je u ovom trenutku pozitivan ishod za Borac, međutim, ono što nije pozitivno, jeste činjenica da se duel odigrao pred polupraznim tribina Gradskog stadiona u Banjaluci, uz važnu napomenu – stadion nije bio pod bilo kakvim restrikcijama.

Prema zvaničnim podacima UEFA, na tribinama je bilo prisutno svega 4.208 gledalaca, što je daleko ispod očekivanja za jedan ovako važan meč za FK Borac, debitantski i historijski u Konferencijskoj ligi.

Šta je stvarni razlog zbog kojeg građani Banjaluke inače nisu zainteresovani za susrete Borca – teško je sa sugurnošću reći, no postoji i mogućnost da su Banjalučani masovno slušali poznatu pjesmu poznatog bosanskohercegovačkog muzičara, gdje postoji stih “ako su krive kiše…” – što te ne bodrim više, dakle, jaka kiša u Banjaluci je uveliko otjerala publiku od stadiona.

A kiše se “pod kontrolu”, barem na stadionima, mogu staviti samo na jedan način, a to je natkrivanje tribina, što je, evidentno je na jednom ovakvom meču, zapravo veliki problem za bosanskohercegovački klupski nogomet, s obzirom da je Gradski stadion u Banjaluci tek jedan u nizu stadiona u BiH sa ovakvom problematikom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *