05/10/2024
IMG_20241004_114246

Na Gradskom stadionu u Banjaluci je odigram susret prvog kola Konferencijske lige između FK Borac i grčkog kluba Panathinaikos iz Atine.

Susret se okončao rezultatom 1:1, što je u ovom trenutku pozitivan ishod za Borac, međutim, ono što nije pozitivno, jeste činjenica da se duel odigrao pred polupraznim tribina Gradskog stadiona u Banjaluci, uz važnu napomenu – stadion nije bio pod bilo kakvim restrikcijama.

Prema zvaničnim podacima UEFA, na tribinama je bilo prisutno svega 4.208 gledalaca, što je daleko ispod očekivanja za jedan ovako važan meč za FK Borac, debitantski i historijski u Konferencijskoj ligi.

Šta je stvarni razlog zbog kojeg građani Banjaluke nisu zainteresovani za susrete Borca – teško je sa sugurnošću reći, ali je poznata činjenica da velika većina Banjalučana ipak primarno navija za srbijanske klubove, prevashodno beogradske klubove FK Crvena zvezda i FK Partizan, dok je Borac tek lokalna opcija.

Ako se uzme u obzir da je KK Partizan iz Beograda u isto vrijeme igrao meč prvog kola u okviru košarkaške Euroleague, postoji realna mogućnost da se veliki broj Banjalučana odlučio da iz topline doma pogleda kako u novu sezonu ulazi ovaj beogradski tim, prije nego je bitno i važno kako će svoj susret odigrati lokalni Borac.

Iako možda, ali samo možda, postoji i mogućnost da su Banjalučani masovno slušali poznatu pjesmu poznatog bosanskohercegovačkog muzičara, gdje postoji stih “ako su krive kiše…” – što te ne bodrim više.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *