04/10/2024
IMG_20240829_142231

Zbog tragičnih dešavanja uzrokovanih poplavama i apokaliptičnih scena kojima svjedočimo u BiH, a koji za posljedicu imaju više izgubljenih života – Uprava FK Velež Mostae odlučila je odmah izdvojiti 30.000 KM vlastitih sredstava kako bi pomogla onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Iz FK Velež napominju i da podržavaju sve aktvnosti koje provode humanitarne organizacije u BiH, te u skladu s tim žele i oni kao društveno odgovoran klub koji prije svega gaji empatiju i suosjećanje prema onima u potrebi, pomoći sada kada je pomoć najpotrebnija.

”Važno je da se ujedinimo i pokažemo solidarnost. Mi kao Uprava smo odmah izdvojili 30.000 KM iz osobnih sredstava koje smo uplatili na klupsku adresu. Zbog toga smo odlučili omogućiti i ostalima koji žele pomoći, učiniti dostupnim transakcijski račun kako bismo prikupili što više sredstava koja će biti uplaćena ugroženim područjima. Dakle, onima kojima su najpotrebnija” – saopšteno je iz FK Velež.

Riječ je o pokretanju vlastite akcije FK Velež odnosno rukovodstva ovog kluba, koji na ovaj način žele konkretnim potezima pomoći ljudima stradalim u poplavama.

“Ako i vi želite biti dio Veležove akcije prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama, to možete učiniti uplatom na sljedeći način:

▶️Račun za uplate iz BiH:
3381002250260342 UniCredit Bank
Primalac: Fudbalski Klub Velež Mostar, Adema Buća 6, Mostar
Svrha uplate: pomoć poplavljenim područjima

▶️ Za uplate iz inostranstva
BANK NAME: Sparkasse bank d.d. BiH
SWIFT CODE: ABSBBA22
IBAN: BA391990530009213493
PRIMALAC: FK Velež Mostar, Adema Buća 6, Mostar
SVRHA: pomoć poplavljenim područjima

Pozivamo naše navijače i simpatizere, kao i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju pomoći i podršku našim sugrađanima. Zajedno smo jači” – poručili su iz FK Velež.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *