06/10/2024
20241005_221907

Poplave koje su zadesile mnoga mjesta u BiH, između ostalog su zahvatile i Buturović Polje u Općini Konjic, a tkmlovodom se FK Klis se očitovao saopštenjem o stanju stadiona “Seid Padalović”, što prenosimo u nastavku teksta:

“Infrastruktura FK Klis nije pretrpjela veća oštećenja! Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama!

Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović-Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena.

Došlo je samo do nakupljanja većih količina mulja u i oko stadiona i klupskih prostorija, što ćemo očistiti u narednim danima. Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje.

Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović-Polju, Jablanici i Fojnici. U Buturović-Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića – Žilija. Nek’ im je laka zemlja bosanskohercegovačka!

Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini, dok ćemo pravovremeno objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora.” – navodi se iz FK Klis Buturović Polje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *