12/10/2024
IMG_20241011_220338

Nogometma reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru susreta Lige nacija A 2024. godine, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Njemačke.

Bosna i Hercegovina – Njemačka 1:2

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta trećeg kola Lige nacija 2024. godine selekciju Njemačke, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija Njemačke napadački je ušla u ovaj meč i u 30. minuti stigla do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Undav.

U 36. minuti već je bilo i 2:0 za Njemačku, strijelac i drugog gola, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, bio je Undav.

U nastavku susreta selekcija BiH je nastojala doći do svog prvog pogotka, što se u 71. minuti i desilo, odnosno, domaći su smanjili prednost selekcije Njemačke na 2:1, strijelac je bio Džeko, a što je naposlijetku bio i konačni epilog ovog duela.

Selekcija BiH je i sa ovim porazom ostala sa šansama da izbjegne isoadanje iz Lige nacija A, dok je Njemačka pobjedom ostala lider na tabeli grupe 3.

Tabela nakon tri odigranih kola grupe “3” Lige nacija A 2024. godine:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *