06/10/2024
IMG_20240512_183304

Rukometna reprezentacija BiH odigrala je danas u Tuzli susret protiv selekcije Portugala, u okviru uzvratnog susreta doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj, i Norveškoj.

BiH – Portugal 26:26

U dvorani “Mejdan” u Tuzli dahas su se u okviru uzvratnog susreta doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj, i Norveškoj sastale selekcije BiH i Portugala, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovu dvoranu i medijski popratia zanimljiv susret.

Već od samog starta meča selekcija Portugala nametnula je svoj ritam igre, te su gosti kontinuirano, uglavnom, povećavali svoju rezultatsku prednost, pa do prednosti od četiri gola razlike, do rezultata 17:13, sa kojim se otišlo na odmor između dva poluvremena.

U nastavku meča selekcija BiH je bila bolji rivala na terenu, te sredinom drugog poluvremena došla do poravnanja rezultata na 20:20, no Portugalci ponovo preuzimaju kontrolu nad susretom, te dolaze do novog vodstva, međutim domaći ga ponovo anuliraju, pa sve do konačnih 26:26, do konačnog remija.

Selekcija Portugala je ovim remijenlm, a prevashodno zahvaljujući pobjedi u prvom susretu od 29:19, ukupnim rezultatom, izborila plasman na prvenstvo svijeta, dok selekcija BiH nije uspkelq da domogne plasmana na najveće svjetsko takmičenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *