06/10/2024
IMG_20240513_101523

U okviru uzvratnog susreta dòigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2024. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je u Tuzli selekciju Portugala.

Rezultat susreta bio je 26:26, odnosno neriješeno, i što je rezultat koji je u konačnici, zahvaljujući pobjedi u prvom susretu rezultatom 29:19, na prvenstvo svijeta odveo Portugalce, a nakon meča održana je konferencija za štampu, na kojoj su se obratili selektori BiH i Portugala, Damir Doborac i Paulo Pereira.

Pored ostalog obraćanja, a na konstataciju novinara portala sportskevijesti.com kako je napredak reprezentacije Portugala ponajviše vezan za napredak portugalskih klubova, i kontinuirano igranje Lige evropskih prvaka, selektor Pereira je istakao da su oni sedam puta zaredom izborili plasman na velika takmičenja, uz izbore nastup na Olimpijske igre 2020., te da je najveći razlog tome mnogo zajedničkih utakmica samih igrača, koji se dobro poznaju.

Kako je protekao razgovor između selektora repretentacije Portugala i novinara portala sportskevijesti.com, posušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *