29/09/2024

Odigrani su svi preostali današnji susreti posljednjeg, trideset i trećeg, kola kola Premijer lige BiH, a naročito zanimljivo bilo je na susretu u Sarajevu, između Željezničara i Borca iz Banjaluke.

Željezničar Sarajevo – Borac Banjaluka 2:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru susreta trudeset i trećeg kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Borac iz Banjaluke, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa Željezničara je bolje otvorila meč, i kao plod toga domaći su postigli i pogodak u 19. miniti za vodstvo od 1:0, strijelac je bio Boljević.

U 30. minuti bilo je i 2:0 za sarajevski tim, strijelac i drugog pogotka za Željezničar bio je ponovo Boljević, za ujedno i ishod prvog poluvremena bio je Krpić.

U nastavku, u 75. minuti, Banjalučani su smanjili prednost dimaćih na 2:1, strijelac pogotka, za ujedno i krajnji epilog ovog duela bio je Lukić.

Ovom pobjedom Željezničar je sezonu okončao na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Borac nakon poraza ostao prvoplasirani, s obzirom da je odranije matematički osugurao naslov prvaka BiH.

Današnji rezultati trideset i trećeg kola Premijer lige BiH:

Konačna tabela Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *