29/09/2024

Nadvili su se odveć “tamni oblaci” iznad nogometnog Kaknja, odnosno, nakon ispadanja jednog i drugi kakanjski nogometni klub na putu prema relegaciji u treći rang nogometnog takmičenja u BiH.

Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja, kluba koji iz mjesta u sklopu Općine Kakanj, ispao je odranije u treći rang nogometnog takmičenja u BiH, u Drugu ligu FBiH – grupa Centar, gdje će igrati u sezoni 2024/25, a na dobrom putu da im se pridruži jeste i gradski rival Rudar.

Naime, Fudbalski klub Rudar iz Kaknja je klub sa najdužim stažem u drugom rangu nogometnog takmičenja u BiH, u prvenstvu Prve lige FBiH, a sada je, jedno kolo prije kraja sezone, na pretposljednjoj poziciji prvenstvene tabele, na poziciji koja vodi u niži rang takmičenja, te Kakanjci više ne ovise isključivo o svom rezultatu, odnosno, o svojoj eventualnoj pobjedi u posljednjem kolu.

Da li će Kakanj zaista u jednoj sezoni ostati bez oba kluba u Prvoj ligi FBiH, ostaje da se vidi nakon što se odigra preostalo prvenstveno kolo, a interesantno je i to da se u posljednjem kolu sastaju upravo Rudar i Mladost, te se može dogoditi da doslovno zajedno odu u “ambis” trećeg ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Da je stvar i više nego loša po Rudar, o Mladosti se zna odranije, svjedoči i činjenica da su navijači Rudara poskidati dresove svojih igrača nakon poraza u Maglaju od BFK Simm-Bau iz Kosove, u okviru današnjeg duela dvadeset i devetog kola Prve lige FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *