05/10/2024
FB_IMG_1707935323540

Nogometaš Ševkija Resić više nije član BFK Simm-Bau iz Kosove, zvaničnim je putem potvrdio ovaj klub.

“Nakon odigranih 1887 minuta u ukupno 24 nastupa, te nošenja kapitenske trake u 18 utakmica, Ševkija Resić odlazi u nove životne i sportske pobjede.

Naime, poslije 13 asistencija i 3 pogotka ove sezone, miljenik domaće publike, naš Resa, svoju fudbalsku karijeru nastavlja van granica naše države, u ekipi koja će sljedeće sezone, između ostalog, igrati i kvalifikacije za Konferencijsku ligu, što je svakako jedan veliki uspjeh za našeg kapitena, ali i za sam naš klub.

Svojim igrama, svojim zalaganjima na zelenim terenima, svojim asistencijama i lucidnim potezima, Ševkija je pokazao kako treba da se bori za grb koji se nosi na dresu, te tako zasigurno postao veliki miljenik domaće publike, kompletnog kolektiva BFK Simm Bau i sasvim sigurno da ga mi nećemo zaboraviti.

Naravno, shodno ovome do sada nabrojanom, naš klub ni u jednom trenutku nije pravio ni najmanji problem po pitanju njegovog odlaska, nadamo se jednoj velikoj stepenici više u karijeri, te mu se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na svemu što je učinio za naš klub.
Vrata našeg kluba su ti zauvijek širom otvorena.

Kapitenu, sretno ti bilo!” – navodi se iz BFK Simm-Bau iz Kosove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *