19/09/2024

Nogometaš Jovan Nišić nedavno je napustio redove FK Borac Banjaluka, da bi u međuvremenu zvanično pojačao redove srbijanskog kluba Radnički iz Niša.

Ništa tu ne bi bilo naročito neobično, gledano sa sportskog aspekta, da nije situacije u kojoj se jasno vidi da Nišu ne poznaju geografiju, a o čemu dovoljno govori činjenica da su iz ovog kluba, prilikom predstavljanja svog novog igrača, naveli da isti u klub, zapravo, nije stigao iz BiH, već iz jednog od dva bosanskohercegovačka entiteta, pri tome su naveli i da je u pitanju igrač koji je u prošloj sezoni osvojio naslov prvaka države – neke nepoznate države.

Za one koji ne znaju, nekada je FK Radnički iz Niša bio ugledan klub, no danas je to očito opskurni srbijanski klub, koji već više od 30 godina ne igra zapaženu ulogu u tamošnjem nogometu, a to ne treba ni da čudi, s obzorom da u klubu ne znaju ni ko im odakle dolazi, a kamoli nešto ozbiljnije od toga.

“Fudbalski klub Radnički potpisao je ugovor sa Jovanom Nišićem. Rođeni Beograđanin igra na poziciji veznog igrača i iza sebe ima internacionalno iskustvo. Prošle sezone nastupao je za banjalučki Borac sa kojim je osvojio titulu prvaka države, nakon čega je odlučio da karijeru nastavi u Nišu.

Nišić, koji je rođen 1998. godine, ponikao je u Partizanu. U seniorskoj karijeri je kao kapiten predvodio Teleoptik u Prvoj ligi. Superligaško iskustvo sticao je u Voždovcu ,takođe sa kapitenskom trakom oko ruke, gde je bio jedan od najbolje ocenjenih igrača. Inostranu karijeru gradio je u Francuskoj u ekipi Po, da bi posle toga otišao u Republiku Srpsku.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za sve omladinske selekcije Srbije. Igrao je i za mladu reprezentaciju, dok je dva puta nosio dres A selekcije Srbije.” – navodi se iz FK Radnički Niš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *