06/10/2024
FB_IMG_1723194868805

Nogometaš Filip Dangubić napustio je redove litvanskog kluba FK Kauno Zalgiris, i pojačao redove FK Željezničar iz Sarajeva, zvanično je potvrđeno iz FK Kauno Zalgiris.

“Fudbalski klub Kaunas Žalgiris će ostati bez Filipa Dangubića, najproduktivnijeg fudbalera sezone. Napadač prelazi u Željezničar Sarajevo u najjačoj ligi Bosne i Hercegovine.

Dangubić, koji se pridružio zeleno-bijelom timu na početku sezone, postigao je 10 golova u 24 meča u TOPsport A ligi, dodavši još dva na LFF Cup turniru.” – navodi se iz FK Kauno Žalgiris.

“Nisam planirao da aktiviram ovu klauzulu ugovora, jer sam se osećao veoma dobro u Kaunasu, uživao sam u igri. Zbog toga sam odbio nekoliko drugih ponuda u posljednjih mjesec dana. U svakom slučaju, posljednja ponuda je jednostavno bila previše dobra da bi se propustila u svakom pogledu. “Kauno Žalgiris” je učinio sve da me zadrži, ali nije mogao parirati takvoj ponudi. Zato sam odlučio da odem” – rekao je Hrvat za Žalgiris.lt.

Predsjednik nogometnog kluba Kaunas Žalgiris, Mantas Kalnietis
, otkrio je više detalja o odlasku jednog od najproduktivnijih igrača lige, te rekao sljedeće:

“Nikada nismo sumnjali u Filipove sposobnosti i njegova posljednja etapa nije bila ništa drugo do impresivna. Znali smo da može doći takav dan, trudili smo se da ga zadržimo u Kaunasu, ali ponuda koju je dobio u Bosni bila je predobra.” – rekao je M. Kalnietis.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *