20/09/2024

Novo izdanje UEFA Lige evropskih prvaka za žene započet će u prvim danima Septembra, a izborom krovne kuće evropskog nogometa, domaćin kvalifikacijskog turnira bit će višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine, nogometašice SFK 2000 Sarajevo.

Organizacijske pripreme za prestižne evropske utakmice su uveliko u toku, a u glavni grad Bosne i Hercegovine dolaze zvučna imena evropskog nogometa, portugalska Benfica iz Lusabona, Nordsjaelland iz Danske, te i KI Klaksvik sa Islanda.

Polufinalne utakmice na rasporedu su u srijedu, 4. septembra sa početkom u 11 sati, kada se sastaju SFK 2000 Sarajevo i KI Klakavik, te u 17 sati kada igraju SL Benfica i FC Nordsjaelland, dakle na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, uz besplatan ulaz.

“Svake godine imamo cilj podići ljestvicu za jedan stepen više. Mnogo smo uložile napora u proteklom periodu te vjerujemo da će se naše igračice predstaviti u najboljem svjetlu. Također, želja nam je da budemo izvanredni domaćini, kako bi naše protivnice iz Evrope uživale za vrijeme boravka u Sarajevu, turističkom centru regije.” – poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Dodajmo i to da je osiguran direktan TV prijenos utakmica SFK 2000 Sarajevo, i to putem kanala MyTV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *