19/09/2024

Fudbalski klub Klis Buturović-Polje zvanično je potvrdio angažman dvojice novih igrača u svoje redove, odnosno Vedada Bajramovića i Mehmede Pirije.

“FK Klis Buturović-Polje potvrđuje dolaske Vedada Bajramovića i Mehmede Pirije, dvojca koji se ekipi Nedima Kudre pridružio prije dva dana.

19-godišnji Vedad Bajramović, brat bivšeg igrača FK Klis i sadašnjeg člana NK Čelik Zenica Farisa Bajramovića, ranije je nastupao za omladinske kategorije FK Igman Konjic, s čijom juniorskom ekipom je stigao do titule Omladinske lige Jug u sezoni 2023/24. Igra na poziciji štopera.

22-godišnji Pirija stiže iz FK Pofalićki Sarajevo, čiji je član bio godinu dana. Karijeru je počeo u FK Igman Konjic, dok je i šest godina proveo u FK Velež Mostar. Može pokrivati krilne i poziciju ofenzivnog veznog igrača.

Bajramović je registrovan i imat će pravo nastupa već u nedjeljnom gostujućem susretu protiv NK Međugorje (16:30 sati), dok će Pirija na raspolaganju biti od sljedeće domaće utakmice.” – navodi se iz FK Klis Buturović Polje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *