19/09/2024

Fudbalski klub Željezničar iz Sarajeva obavijestio je svoje navijače, kao i kompletnu javnost da je na adresu zaprimio kaznu izrečenu od strane NS/FS BiH, a kompletno saopštenje sarajevskog kluba prenosimo u nastavku teksta:

“FK Željezničar obavještava članove i javnost da je Klub zaprimio Odluku Disciplinske komisije NS/FS BiH, a u vezi sa dešavanjima na utakmici protiv FK Sloga.

Klub je Odlukom kažnjen novčano u iznosu od 10.000 KM. Također, FK Željezničar je dobio uslovnu kaznu zabrane igranja pred gledaocima na istočnoj tribini. Konkretno, u slučaju da se ponovi isti ili sličan prekršaj na utakmicama u narednih šest mjeseci Klub će biti kažnjen zabranom prisustva gledalaca na istočnoj tribini.

FK Željezničar je od MUP-a KS dobio dodatne naložene mjere, a koje se tiču postavke zaštitne ograde na istočnoj tribini.

FK Željezničar upućuje molbu i apel svim navijačima i simpatizerima da na narednim utakmicama pokažu da su dešavanja sa utakmice protiv FK Sloga bila izuzetak i čin neodgovornih pojedinaca. Čuvajmo svoj stadion i podržimo Plave na naš prepoznatljiv način – grlima i dlanovima!

Narednu domaću utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog s početkom od 20:45 sati.” – navodi se iz FK Željezničar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *