19/09/2024

Nogometaš Haris Šošić, aktuelni prvotimac FK Baton Sarajevo, ponovo je u dobroj formi, u kakvoj je bio i nedavno, dok je u juniorskom timu FK Satajevo tresao protivničke mreže.

Naime, ovaj 20-godišnji napadač po vokaciji trenutno je prvi strijelac Druge lige FBiH – grupa Centar, sa sedam postignutih golova, uz jednu asistenciju za gol, tokom prve trećine jesenje polusezone, odnosno tokom pet odigranih kola.

Da je Šošić u dobroj formi demonstrirao je i danas, tokom prijateljske utakmice između FK Baton i NK Stupčanica Olovo, koja se okončala rezultatom 2:2, a ovaj napadač je postigao jedan gol, te izborio kazneni udarac za svoj tim koji je realizovan pogotkom.

O Fudbalskom klubu Baton smo također svojevremeno upoznali širu javnost, još u periodu kada je ovaj klub igrao Kantonalnu ligu Sarajevo, odnosno četvrti rang nogometnog takmičenja u BiH, a sada ovaj klub igra bitnu ulogu i u trećem razredu bosanskohercegovačkog nogometa, te dakle, iz redova ovog tima dolazi i prvi strijelac prvenstva.

Podsjećanja radi, i za Šošića smo prošle godine upratili podatak da je za jednu sezonu postigao čak 49 pogodaka za juniore FK Sarajevo, te bio prvi strijelac tima i prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *