25/09/2024

Nadvili su se “tamni oblaci” iznad Širokog Brijega, tačnije predsjednik Nadzornog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg Hrvoje Galić, te članovi ovog tijela Ivica Krešić i Ivan Cigić u srijedu su podnijeli neopozive ostavke i oglasili se saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Štovani članovi Skupštine Nogometnog kluba Široki Brijeg, kao i dragi navijači, te simpatizeri našeg Kluba,

obraćamo Vam se s ovim dopisom kako bi Vas obavijestili da Predsjednik i dva člana Nadzornog odbora Kluba, ovim putem, podnose, neopozive ostavke na svoje funkcije.

Naime, iako Nadzorni odbor nema nikakvu operativnu ulogu u funkcioniranju Kluba, sama činjenica da smo, kao članovi istog, formalno, izabrani da nadziremo rad Upravnog odbora i direktora Kluba, jasno govori da smo dužni poduzeti nešto kako bi članovima Skupštine Nogometnog kluba Široki Brijeg, kao i svim onima kojima je ovaj Klub u srcu, ukazali da je krajnje vrijeme da se poduzme sve što je u moći svih nas da bi se spasio ovaj Klub i omogućilo njegovo uspješno funkcioniranje.

Iako smo svjesni da u društvu u kojem danas živimo to nije česta pojava, osjećamo moralnu odgovornost da podnesemo ostavke na svoje funkcije, jer je očigledno da Nogometni klub Široki Brijeg ne ide u smjeru kako je to bilo zamišljeno prilikom našeg izbora u Nadzorni odbor Kluba, niti funkcionira u skladu s odredbama svog statuta koji je i bio osnov našeg izbora na te funkcije.

Svi koji nas poznaju znaju da smo u ovu priču ušli volonterski, čista srca, te bez ikakvih osobnih interesa i sa željom da pomognemo svom Klubu, međutim očigledno je da nakon gotovo dvije godine od našeg imenovanja na označene funkcije Nogometni klub Široki Brijeg, niti organizacijski, niti rezultatski nije na onom nivou na kojem smo mi htjeli da bude i zbog toga smatramo da je i s moralne i sa ljudske strane red da se povučemo s funkcija na koje smo bili izabrani.

Postoji mnogo opravdanih i neopravdanih razloga zašto je to tako, međutim to ne mijenja činjenicu da se dalje, na ovaj način, ne može uspješno funkcionirati i da Nogometnom klubu Široki Brijeg trebaju korjenite promjene na svim nivoima njegovog funkcioniranja, a ne samo kozmetički zahvati koji guraju probleme pod površinu i stvaraju privid da tih problema i nema.

Da ne bude zabune, ovo nije bježanje od problema, nego je, naprotiv, pokušaj suočavanja s tim problemima, jer je to osnovni preduvjet da bi se, uopće, moglo pristupiti njihovom rješavanju.

Prošao je ovaj Klub mnoge teške situacije u svojoj povijesti, te se, iskreno, nadamo da će proći i ovu, ali ovim činom želimo, bar malo, djelovati i na sve ostale ljude u ovom Gradu da se zamisle o tome što im ovaj Klub, stvarno, znači i koliko bi siromašniji bio društveni život ovog Grada da njega nema?

Grad Široki Brijeg bez Nogometnog kluba Široki Brijeg ne bi bio isti, izgubio bi vezivno tkivo svoje snage i prkosa, dio svog teško stečenog identiteta i respekta kojeg prema nama osjećaju i oni koji nas vole i oni koji nas ne vole.

Svi mi znamo da je na našem Brijegu duša ovog Grada, ali na našoj Pecari je njegov ponos, njegovo srce i njegova nada…

Zato pozivamo sve one koji vole ovaj Grad i ovaj Klub, da, na bilo koji način, pokušaju pomoći da se Nogometni klub Široki Brijeg vrati u ona vremena kad su “s Pecare plavi” bili, uvjerljivo, najuspješniji Klub u ovoj državi, jer je, na žalost, očigledno da već dugi niz godina ne idemo u pravom smjeru.

Iskreno se nadamo da u ovom Gradu, još uvijek, ima dovoljno novih ljudi kojima je istinski stalo do Nogometnog kluba Široki Brijeg i da se, zbog straha da se nekome ne zamjere, neće držati sa strane i promatrati kako stvari idu u krivom smjeru, nego će se, s nekom novom energijom, aktivno uključiti u rješavanje svih problema koji ovaj Klub opterećuju već dugi niz godina.

Za kraj želimo naglasiti da će, neovisno od toga tko će njime dalje upravljati, te kakve rezultate će ostvarivati, Nogometni klub Široki Brijeg, kao i uvijek do sada, imati našu punu, bezinteresnu, podršku i potporu, ali ne više u funkciji predsjednika i članova Nadzornog odbora Kluba, nego u formi njegovih iskrenih navijača koji ne žele dopustiti da ponos ovog Grada izgubi sav svoj sjaj…” – navodi se iz NK Široki Brijeg.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *