30/09/2024

Selektor “A” nogometne reprezentacije BiH, Sergej Barbarez, objavio je spisak igrača na koje računa na predstojećim utakmicama UEFA Lige nacija protiv Njemačke i Mađarske.

Spisak igrača “A” reprezentacije BiH za duele sa Njemačkom i Mađarskom:

Inače, reprezentacija BiH treći meč Lige nacija A igra 11. oktobra u Zenici kontra Njemačke, dok je kontra Mađarske susret na rasporedu 14. oktobra u Budimpešti.

Tim povodom je održanja i konferencija za štampu “A” reprezentacije BiH, na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili selektor Sergej Barbarez, kao i direktor reprezentacije Emir Spahić, a pored ostalog obraćanja, nakon upita novinara portala sportsjevijesti.com o tome da se pojasni situacija zbog koje su pojedini ni reprezentativci pod stegovnom mjerama i samim tim nisu ni pozvani na okupljanje tima, te nakon konstatacije da utakmice Lige nacija A ne smiju služiti isključivo za uigravanje tima jer mogu donijeti doigravanje za plasman na Svjetsko prvenstvo, selektor Barbarez je ponudio svoja objašnjenja na tu temu, što možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *