01/10/2024

Nakon utakmice devetog kola Premijer lige BiH, koju su na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu odigrali istoimenim donsćin i FK Sarajevo, i koja se okončala neriješeno, rezultatom 3:3, svi u i oko sarajevskog kluba istakli su nezadovoljstvo suđenjem na susretu, gdje je sudija Dragan Petrović iz Banje Luke imao nekoliko diskutabilnih odluka, tim povodom su reagovali i iz jednog od navijačkih udruženja FK Sarajevo, UG “Bordo prijatelji”, čije saopštenje prenosimou nastavku teksta:

“Nakon serije loših suđenja na štetu kluba koja su počela u utakmici protiv Posušja i nastavila se u Banjoj Luci protiv Borca, na derbiju protiv Željezničara te je sve kulminiralo na jučerašnjoj utakmici u Širokom Brijegu moramo reagovati i javnosti skrenuti pažnju na dešavanja u tekućem nogometnom prvenstvu naše države. Onakvo suđenje na štetu kluba kakvo smo vidjeli sinoć nije zabilježeno od utakmice u Hamburgu protiv HSV-a u Kupu UEFA-a kada je sudija isključio tri igrača našeg kluba. Očigledno je da je u NS BiH shvaćeno da je FK Sarajevo ove godine realan kandidat za titulu pa se ‘na vrijeme’ krenulo u prevenciju bilo kakvih šampionskih ambicija našeg kluba koristeći najsigurniji alat kojim raspolažu, a to je sudijska organizacija.

Svjesni ovoga pozivamo sve navijače kluba, igrače, trenere te upravljačke strukture na čelu s Mirvićem da zbijemo redove i borimo se protiv ovog otvorenog zla tako što će svako od nas raditi svoj dio posla na najbolji mogući način. Navijači da maksimalno bodre klub, igrači da ostavljaju ‘srce na terenu’ svaku utakmicu, a rukovodstvo kluba da donosi hrabre i mudre odluke kako bi zaštitilo klub jer i ovo zlo će proći kao i sva do sada. I grb što kuca umjesto srca” – navodi se u saopštenju UG “Bordo prijatelji”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *