18/10/2024
FB_IMG_1729016943681

Nedavne poplave, koje su zahvatile veći dio BiH, nisu zaobišle ni Buturović Polje u Općini Konjic, pa tako ni stadion “Seid Padalović” u ovom mjestu, a FK Klis je je kroz saopštenje otkrio tužnu istinu o trenutnom stanju ovog nogometnog zdanja.

“Zajedničkim snagama sanirajmo štetu na glavnom i pomoćnom stadionu FK Klis!

default

Posljedice nedavnih katastrofalnih poplava koje su zahvatile dolinu Neretvice osjeća i FK Klis Buturović-Polje.

Dok klupske prostorije nisu pretrpjele oštećenja, dio glavnog terena prekriven je nanosima mulja i do nekoliko desetina centimetara. Posebno je teška situacija na pomoćnom terenu, koji se nalazi u fazi izgradnje, gdje su zabilježena oštećenja nastala 4. oktobra tekuće godine i tokom narednih dana, kako se voda povlačila. Stradala je gotovo kompletna ograda na strani do Jablaničkog jezera, u dužini od oko 40 metara, kao i dio drenaže i nasipa.

default

Nakon što čišćenje poplavljenih stambenih objekata uđe u završnu fazu, FK Klis organizovat će veliku akciju čišćenja našeg sportskog kompleksa, prvenstveno mulja koji je pokrio glavni stadion.

Kada je u pitanju sanacija štete na pomoćnom terenu, na koji smo uskoro planirali postaviti vještačku travu, koja je dopremljena u Buturović-Polje i nije oštećena u poplavama, upućujemo apel svim institucijama, fudbalskim savezima i klubovima u Bosni i Hercegovini da nam pruže pomoć kako bismo prevazišli ovu situaciju, s obzirom na to da naš klub ne raspolaže novčanim sredstvima da se sam nosi s ovim velikim problemom.

Iskreno vjerujući da ćemo uskoro finalizirati započeto i svečano otvoriti pomoćni stadion FK Klis, koristimo priliku da zahvalimo FK Sarajevo i FK Bjelopoljac, klubovima koji su nam već pružili finansijsku pomoć u ovoj nevolji. Veliko hvala, dragi sportski prijatelji!” – navodi se u saopštenju FK Klis Butirović Polje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *